Vergeet hem niet: 4x je voortuin inrichten

Je kijkt er makkelijk overheen, dat kleine stukje voortuin. Er groeien misschien wat weelderige struiken met onkruid, de tegels zijn groen uitgeslagen en je loopt er het liefst zo snel mogelijk doorheen. Zonde! Met deze simpele tips maak je van jouw voortuin een waardig entree.

Thuis voelen begint in de voortuin

Je ergens thuis voelen of andere mensen welkom laten voelen begint echt al bij de entree van jouw huis. Niet pas bij de voordeur of in de hal. Reden genoeg om dus dit jaar wat extra aandacht aan je voortuin te schenken, je kan heel simpel al aan de slag. Denk aan de volgende dingen:

Pad naar de voordeur

Het pad naar jouw voordeur mag al een eyecatcher zijn. Zorg in elk geval dat er een (betegeld) pad loopt die netjes en verzorgd is. Ga je helemaal los dan kan je met gave tegelpatronen werken om het echt entreewaardig te maken. Net een rode loper!

Verticale tuin

Heb je echt alleen maar een klein strookje voortuin, denk dan eens aan je voortuin de hoogte in te laten groeien. Er zijn een heleboel verschillende prachtige klimplanten die je voorgevel kunnen versieren. Denk bijvoorbeeld aan klimop of blauwe regen. Maak het af met wat grote bloempotten op de grond en je hebt een prachtige entree.

Een zitje

Veel huizen hebben voor dat fijne ochtendzonnetje, dus kleed je voortuin eens aan met een leuk zitje of bankje. Oogt heel gezellig en je kunt er ook nog eens lekker je koffie drinken in de zon.

Onkruidvrij en veel planten & bloemen

Misschien nog wel het allerbelangrijkste aan je voortuin: maak het weelderig. Je kunt er niet genoeg bloemen en planten zetten. Staat mooi en is goed voor de vlinders & bijen. Probeer wel het een beetje onkruidvrij te houden (en je tegels zonder groene aanslag) anders oogt het meteen wel rommelig.