Te koop: Boeyinkweg 5, 7021 JT Zelhem

Beschrijving

Lees meer
Erve Boeyink - Het Directeurshuus
Het "Directeurshuus" werd in de volksmond ook wel “t Olde Huus” genoemd. Het Directeurshuus had niet alleen een woonfunctie, maar kreeg in de loop der jaren, toen de maalderij nog volop in groei was, ook een eigen bakkerij en zelfs een buurtwinkel. Cultuurhistorisch waardevol zijn de gevels van de voormalige bakkerij en de achtergevel van de "deel", alsmede de oude bakovens die nog steeds aanwezig zijn. Deze onderdelen blijven dan ook bewaard. Het oude voorhuis is in 2019 in dezelfde stijl (casco) herbouwd.

Op de plek van het nieuwe Directeurshuus stond vroeger een T-boerderij met daaraan vast gebouwd een winkel en een bakkerij. In de bakkerij waren twee ovens aangebracht die een monumentaal karakter hebben. Deze zijn inmiddels conform de monumentenwet bestempeld als monumentaal en beschermwaardig.

De woningplattegrond bestaat uit een 'voorhuis' waarin mogelijkheden zijn om een kantoor/werkkamer, een hal met toilet en een woonkeuken met provisiekast en openslaande deuren te realiseren.
De oude bakkerij waarin ook de oorspronkelijke ovens zichtbaar zullen blijven, kan als berging dienen. Op de ovens kan een entresolvloer worden aangebracht. Deze ruimte is met een ladder bereikbaar zijn en is bijvoorbeeld geschikt voor opslag van de wijnvoorraad, een speelzolder voor kinderen of een TV-plek. De living (ca. 51 m2) met een grote glaspui met schuifdeuren biedt prachtig uitzicht over het weidse landschap.

Op de 1e verdieping is de de ruimte nog vrij in te delen. Er is ruimte voor een badkamer en twee slaapkamers in het voorhuis en een slaapkamer in het achterhuis.

De vrijstaande stenen berging, het voormalige diepvrieshuisje voor de buurt, heeft diverse ruimtes en is v.v. een kelder.

De woning wordt casco opgeleverd, zoals deze er nu bij staat. U bent vrij om met een eigen aannemer de woning af te bouwen. Indien gewenst kan Rots Bouw de afbouw ook uitvoeren (richtprijs afbouw ca. € 128.000,-- excl. keuken, informeer bij de makelaar).

Belangrijk: De opslagloods ten noordoosten van het perceel wordt gesloopt zodra de bouw op het gehele complex gereed is! Hier wordt voor een landschappelijke invulling gezorgd.
------------------------------------------

"Leven in een historisch erfgoed"
Heidenhoek is een prachtige buurtschap met een unieke ligging bij het gezellige dorp Zelhem, maar ook vlakbij de grotere stad Doetinchem waar alle hedendaagse voorzieningen aanwezig zijn; van een groot winkelbestand, tot theater, bioscoop, eetgelegenheden etc. Het heeft nog een echt authentiek karakter met veel zandwegen en kleine verkavelingen. Het Boeyink complex ligt te midden van deze prachtige natuur en maakt, door zijn hoge ligging, onderdeel uit van het landschap. Met de herbestemming van het Boeyink complex krijgt de buurtschap Heidenhoek zijn "oude centrumfunctie" terug.

Het complex, Erve Boeyink, kent straks 4 woningen (waarvan reeds 2 verkocht) gelegen aan een "besloten" erf maar wel met allemaal maximale privacy. Buitenaf wonen met voldoende sociale controle door de "buurt".

LET OP | Deze woning wordt aangeboden met een scherpe VANAF prijs. Biedingen boven de genoemde vanaf prijs worden door verkoper serieus in overweging genomen. De VANAF prijs is € 525.000,- kosten koper. Graag nodigen wij geïnteresseerden uit voor een uitgebreide bezichtiging zodat wij je alle kenmerken van deze woning kunnen tonen. Maak gerust via Eggink Maalderink Garantiemakelaars een bezichtigingsafspraak!

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Referentienummer 02073/4643262
Koopsom € 525.000,- v.o.n.
Status Nieuw in verkoop
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 9 juli 2019
Laatste wijziging Vrijdag 19 juli 2019
Bouw
Type object Woonhuis, eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw Nieuwbouw
Bouwjaar 2019
Type dak Samengesteld
Isolatievormen Dakisolatie
Dubbel glas
Muurisolatie
Vloerisolatie
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.230 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 202 m²
Inhoud 1.019 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 6 (waarvan 5 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Vrij uitzicht
Tuin
Type Achtertuin
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Zuidoost
Heeft een achterom Ja
Staat Dient nog te worden aangelegd.
Uitrusting
Tuin aanwezig Ja
Heeft schuur/berging Ja
Terug
Recent bekeken